Til seneste kommentar

Hvorfor visner Yuccapalmen min?

Jeg har kjøpt en yuccapalme hos dere noen år tilbake og den har alltid trivdes veldig godt men for noen uker tilbake begynte stengene å bli mye og visne. Hvorfor kan det være og hva kan jeg gjøre for å redde den, ser veldig dårlig ut nå? Takk og hilsen.
Paulina

Kommentarer

 • Hei Paulina!

  Så kjedelig å høre at Yuccapalmen din ikke ser ut til å ha det så bra. Det kan være flere årsaker til at bladverket visner - for lite lys, for tørr luft, under- eller overvanning mm. Har du mulighet til å sende et bilde av planten så jeg kan hjelpe deg bedre? Og kan du fortelle litt om hvordan du har vannet den, og hvordan den er plassert i forhold til lys og trekk?

  Hører fra deg! 

  Silje Gartner
 • Hei igjen,
  jeg vanner ikke ofte nå i vintertiden, kanskje litt hver andre uke, den står på ganske lyst sted men mot øst så den får dessverre ikke noe sol direkte på seg. Står ikke på trekk.
  Hilsen

  Paulina
 • Takk for bilde!

  Er stenglene som visner "myke" når du klemmer på dem? Isåfall kan det være en råteskade, som gjerne kommer fra et eller flere tilfeller av overvanning. Yucca er en plante som skal ha veldig lite vann, spesielt i vintermånedene.

  Bladverket ser derimot litt lyst ut, samt at det ser ut som den "tilter" i en retning så her tror jeg det er mer sannsynlig at det er en mangel på lys, og at den strekker seg etter lyset. Hvis planten ikke får nok lys vil den svare med å kvitte seg med bladverk som kun bruker energi, og ikke danner energi tilbake til planten.

  Jeg ser også at den visner fra bunnen av rosetten, og det er helt normalt for Yucca. Hver "rosett" vil bli vedaktig når de blir eldre, det vil si at de vil danne bark og en "stamme" slik som hos hovedstammen. I denne prosessen vil da de nederste bladene falle av for å danne denne stammen etterhvert som den vokser.

  Mitt råd er å plassere den lysere om du har mulighet til det, og å "rotere" den litt jevnlig slik at den ikke fortsetter å vokse i retning av lyset. Vann sparsomt, kanskje ikke mer enn 1 gang i måneden, frem til solen kommer tilbake, og gi den litt næring fra og med ca mars-april.

  Lykke til!
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.